Muzica populara - e-neatza.ro

Rețetă desert: Prăjitură Albinița (video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
4,615 Vizionari

Publicitate

Descriere

O prăjitură cu multă miere, delicioasă și usor de preparat.
Ingrediente:
Foi: 135g de zahăr, 475g de făină, 5g de bicarbonat, 2 ouă și 200g de miere de albine.
Cremă: 250g de unt, 400ml de lapte, 65g de griș, 120g de zahăr pudră și o lămâie.
Mod de preparare:
1. Foi:
- În bolul unui mixer, punem ouăle și le mixăm aproximativ un minut, apoi adăugăm zahărul treptat, mixând continuu, până când se dizolva zahărul.
- După ce am obținut o spumă pufoasă, adăugăm mierea, treptat, și mixăm în continuare.
- Odată încorporată mierea, punem bicarbonatul și apoi făina, puțin câte puțin, și mixăm întruna, până încorporăm toată făina și obtținem un aluat mai moale.
- Scoatem aluatul pe blatul de lucru - înfăinat bine -, îl pudrăm cu făină și-l adunăm într-o formă rotundă, apoi îl acoprim cu o folie de plastic și-l lăsăm să stea la temperatura camerei, pentru 2-3 ore.

- După 2-3 ore, așezăm aluatul pe blatul de lucru, uns bine cu ulei, și-l tăiem în patru părți egale, apoi le modelăm in forma rotundă.
- Pe fundul unei tăvi, uns bine cu ulei, întindem prima foaie, urmărind să obținem o formă dreptunghiulara de aproximativ 28 x 20 cm - ajustăm marginile cu ajutorul unei rigle.
- Înțepăm foaia întinsă, din loc în loc, cu o furculiță, apoi o dăm la cuptor - preîncălzit la 170 grade -, pentru 6-7 minute. 
- După ce s-a copt, desprindem ușor foaia de tavă, cu un cuțit, și o punem de-o parte să se răcească. Procedăm în același mod și cu celelalte bucăți de aluat.
2. Cremă:
- Într-un bol, amestecăm bine laptele, grișul și zaharul, apoi adăugăm coaja de la lămâie, sucul de lămâie și untul moale și amestecăm foarte bine, până se încorporează ingredientele și astfel obținem crema.
- În afară de cremă, pentru umplerea prăjiturii, mai folosim și gem de măceșe sau de caise - după gust.
3. Asamblare:
- Pe spatele unei tăvi, punem prima foaie și peste ea întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă.
- Peste cremă, așezăm a doua foaie și o ungem cu un strat subțire și uniform de gem.
- După aceea, punem următoarea foaie peste gem și deasupra ei întindem restul de cremă - tot uniform -, iar peste cremă vom așeza ultima foaie.
- Prăjitura se bagă la frigider, pentru aproximativ o oră, apoi se taie cubulețe și este gata de servit.
Poftă bună!

Comenteaza

RSS
Positive SSL