Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Pornirea la rece a unei autobasculante ROMAN DIESEL

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
14,118 Vizionari

Publicitate

Descriere

Indiferent de modelul constructiv, autovehiculele ROMAN Diesel au avut întotdeauna pornirea mai grea pe timp de iarnă la temperaturi negative.

Autobasculanta din videoclip este o variantă R12215 cu sarcina utilă de 12 tone, cu motor MAN D2156 HMN8, iar pornirea poate fi mai ușoară în condițiile în care instalația electrică nu are pierderi de curent.

Pentru aceasta este necesar ca acumulatorii (2x12 V) să fie bine încărcați iar electromotorul să funcționeze fără probleme pentru a angrena coroana dințată de pe volanta motorului.

Dacă se constată că tensiunea din cei doi acumulatori este mai mica de 12 Volți se poate folosi un redresor pentru încărcare sau un dispozitiv numit “robot” format din alți doi acumulatori care se leagă “în punte” cu cei aflați pe autovehicul.

De asemenea uleiul din motor este foarte vâscos iarna, iar pe vreme geroasă este bine ca șoferul să nu forțeze pornirea de la prima cheie, pentru ca lubrifiantul să aibă presiunea necesară să ajungă în rampa de ungere.

În acest sens se recomandă efectuarea schimburilor de ulei la motor în perioada reviziilor la numărul de kilometri parcurși, cele mai bune indicative pentru lubrifinat fiind 5W30 (iarna) și 10W40 (vara).

Pentru a ajuta pornirea la rece, pe racordul de aspirație se poate pulveriza o substanță pe bază de alcool (dintr-un spray de pornire) care ajunge în camera de ardere în capul pistonului și întră în amestec cu vaporii de aer și de motorină.

Comenteaza

RSS
Positive SSL