Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Phoenix - Fată verde

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
8,320 Vizionari

Publicitate

Descriere

Grupul vocal-instrumental Phoenix s-a înființat la Timișoara în anul 1962.
Inițial denumirea formației de muzică “rock beat” specifică “generației în blugi” a fost Sfinții, apoi trupa a luat numele Transsylvania-Phoenix.
De-a lungul timpului, membrii trupei au cântat rock psihedelic, etno-rock, rock progresiv și chiar hard-rock pentru a se adapta cerințelor apărute în curentele muzicii apreciate de publicul tânăr.
Această superbă melodie, “Fată verde” a apărut în anul 1973 și a a fost imprimată pe albumul din 1974, “Mugur de fluier”, cu titlul  “Ochii negri, ochi de țigan”, așa cum sună unul dintre versurile piesei.

Cântecul compus de Nicu Covaciu este inspirat din folclor și acest lucru se simte în acordurile duioase, însă piesa este ritmată și are în general o tentă etno-rock autentică, menită să ne atragă atenția prin schimbarea sonorității de la fiecare strofă la refrenul plin de dinamism.
De asemenea, versurile sunt atât de frumoase și se potrivesc foarte bine cu acordurile, încât pasionații genului pot reține cuvintele cu ușurință odată ce au memorat linia melodică.
După editarea acestui album, componenții trupei, cu excepția solistului Mircea Baniciu,  au părăsit clandestin România și s-au stabilit în Germania, dar succesul lor acolo nu a fost cel preconizat.
În 1990, după căderea regimului communist, “fiii rătăcitori” au revenit în țara lor natală, cu tâmplele ușor încărunțite de vreme.

Comenteaza

RSS
Positive SSL