Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Petrica Matu Stoian - Toata viata am muncit

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
24,374 Vizionari

Publicitate

Descriere

Din Maramures, in Ardeal, Dobrogea și Moldova, nu este roman care sa nu il cunoasca pe Petrica Mitu Stoian, artistul plin de viata, zambet si mereu pus pe glume si voie buna. Unde mai pui ca mustata lui este inconfundabila si face parte din prezenta sa scenica.

Petrica Mitu Stoian este un interpret de muzica populara, care s-a nascut in Izverna, Mehedinti, intr-o frumoasa zi de 18 septembrie in anul 1960.

A iubit muzica de mic si peste tot unde o auzea era si el, dat pentru care, mama sa era convinsa ca aceasta este vocatia lui, incurajandu-l ca intr-o zi, poate ajunge un om al muzicii. Si a ajuns. Nu doar al muzicii, dar un reprezentant de marca al traditiilor folclorice si a radacinilor romanesti.

Artistul a fost descoperit de Marioara Murarescu, avandu-si debutul chiar la emisiunea Tezaur Folcloric, dupa care, a participat la numeroase festivaluri si concursuri de folclor unde a fost premiat: in anul 1993 castiga premiul I la Festivalul “Maria Lataretu” de la Tg. Jiu iar in 1994
si 1995 ocupa primul loc in“Topul tinerilor interpreti”. Tot in acelasi an, interpretul este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist“Doina Gorjului” din Targu Jiu.

Si, pentru ca artistului ii sta bine cu albumele, in 1995, Petrica Mitu Stoian a imprimat primul sau disc Electrecord “Astept sa rasara luna”, de-a lungul carierei sale el compunand peste 400 de cantece populare, imprimand 19 CD-uri solo sau impreuna cu interpreti ca Niculina Stoican si Constantin Enceanu. Cantecele artistului sunt cantece de dor, de dragoste, de jale inspirate din viata omului de rand.

In anul 2007 lanseaza albumul “Din Izverna-n Visina” iar in repertoriul sau mai intalnim si albume precum: “De la luna pan’ la soare”, “Mi-o lasat mosul canuta”, “De pastram ce-am castigat”, etc.

In ianuarie 2019, Petrica Mitu Stoian a lansat melodia „Toata viata am muncit”, o melodie in care multi ne regasim si care a devenit repede cunoscuta si murmurata de multi romani.

Comenteaza

RSS
Positive SSL