Muzica populara - e-neatza.ro

PAUL ANANIE - Toată lumea-i nebunită

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,527 Vizionari

Publicitate

Descriere

Paul Ananie este un cunoscut cântăreț de muzică populară din Sighetu Marmației. Tânărul are un palmares impresionant, având în colecție peste 10 premii de la festivaluri importante la care a participat. În vârstă de doar 28 de ani, Paul Ananie a câștigat până acum, începând cu anul 2001: mențiune la Festivalul Ursulețul de aur, premiul I la Festivalul Floare mândră de pe Iza, premiul I la Festivalul Spria, primul loc l-a ocupat și la Festivalul Județean de Folclor Ion Petreuș, marele premiu la Festivalul Iosif Sivu și Cosmin Golban, în 2010 a câștigat premiul I la Festivalul Strugurele de Aur și multe alte premii.

Născut în Maramureșul istoric, o zonă de poveste a României, a fost întotdeauna înconjurat de tradițiile binecunoscute ale locului. Prima data și-a descoperit talentul artistic la grădiniță, când a cântat piesa După pui de Moroșan, câștigând marele premiu. În 2005 a avut loc o schimbare inevitabilă în viața artistului. A fost nevoit să se retragă de la Festivalul Folcloric, deoarece vocea sa era în schimbare, iar vârsta își spunea cuvântul. Însă nu s-a oprit aici. Paul și-a urmat visul, iar în 2009 a revenit în industrie cu scopul de a deveni un cunoscut cântăreț de muzică populară, având ca obiectiv promovarea tradițiilor din Maramureș. Artisul are în suflet speranța că va face cunoscut pe tot pământul ținutul natal, împreună cu obiceiurile strămoșilor.

Pentru acest proiect, Paul Ananie a colaborat cu Flaviu Dan (vioară), Oana Tomoioagă și frații săi, Gabriel Dumitru și Andreea Haisan (versuri și melodie), Ionuț Godja Lado (studio), Andrei Vrășmaș (video), Geanina Gavrilă (mândra).

Comenteaza

RSS
Positive SSL