Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Parcarea cu spatele în unghi de 90° ptr începători

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
3,939 Vizionari

Publicitate

Descriere

Parcarea cu spatele în unghi de 90 de grade a unui autotren nu este o manevră foarte dificilă, dar pentru a fi bine executată, trebuie respectate mai multe reguli.

Regula numărul unu este că la mersul înapoi, volanul trebuie rotit în sensul invers direcției de parcare a semiremorcii.

Șoferul care a realizat acest videoclip, exemplifică de la început.Pentru ca semiremorca să fie parcată în stânga, volanul autovehiculului va fi rotit în partea dreaptă, la maxim.

După ce semiremorca se virează la limită (poziție care poate fi văzută în oglinda retrovizoare din dreapta), volanul se rotește la maxim în partea stângă și astfel, auotractorul și semiremorca încep să se alinieze.

Operațiunea se repetă:din nou volanul se rotește spre dreapta, dar cu mai puține ture apoi spre stânga, până la alinierea autovehiculului cu semiremorca.

La încheierea manevrei se aduce volanul în poziția zero, iar deplasarea pentru parcare poate continua în linie dreaptă dacă mai este necesar.

Parcarea pe partea dreaptă necesită mai multă atenție, fiind partea opusă postului de conducere.Volanul va fi rotit la maxim spre stânga, apoi spre dreapta,după ce semiremorca se virează la limită.

Toate mișcările trebuie supravegheate în oglinzile retrovizoare, fără grabă și fără bruscarea comenzilor.

sursa: Daniel Cimpoeru (youtube)

Comenteaza

RSS
Positive SSL