Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă desert: Pandișpan pufos cu vișine(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
7,546 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un desert pufos și delicios.
Ingrediente: 100g de făină, 100g de zahăr, 5g de praf de copt, 3 ouă, 3 linguri de ulei, esență de vanilie, un praf de sare, 500g de vișine(fără sâmburi) + 3 linguri de zahăr + 3 linguri de făină.
Mod de preparare:
- Pentru început, punem peste vișine cele 3 linguri de zahăr, amestecăm bine, apoi adăugăm cele 3 linguri de făină și iarăși amestecăm, cât să fie toate vișinele acoperite. 
- Separat, amestecăm făina cu praful de copt.
- Într-un bol mare, punem albușurile de ou, presărăm puțină sare, apoi mixăm câteva minute.

- Când albușurile devin spumoase, adăugăm zahărul și mixăm în continuare, până compoziția devine cremoasă.
- După aceea, adăugăm gălbenușurile și le încorporăm cu telul, apoi punem și uleiul, puțin câte puțin, amestecând continuu. 
- În continuare, punem esența de vanilie, apoi adăugăm făina, tot puțin câte puțin, și o încorporăm bine - obținem un aluat moale.
- Turnăm aluatul într-o tavă - tapetată cu hârtie de copt, înmuiată în apă și apoi stoarsă bine - și nivelăm perfect.
- Așezăm fructele, uniform, pe toată suprafața blatului, apoi băgăm tava la cuptor - preîncălzit la 180 grade. Pandișpanul este gata când trece testul cu scobitoarea.
După ce se răcește, prăjitura se pudrează cu zahăr și, cu aceasta, este gata de servit.
Poftă bună!

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL