Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Pâinea din comerț, plină de chimicale. Cum să prepari acasă pâine sănătoasă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant Sănătate
823 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Videoclipul “Pâinea din comerț, plină de chimicale.Cum să prepari acasă pâine sănătoasă” este încărcat pe canalul youtube “Fresh Refresh”, inițiat în 2016 și conținând “pastile” de sănătate, realizate de AlexandraPăcuraru, pentru Realitatea TV.

 În debutul acestui filmuleț, se pune accent pe semnificația deosebită pe care pâinea, în special cea caldă o are, în alimentația românilor.

 Totuși, spre încurajarea unei alimentații cât mai sănătoase, se face precizarea că prepararea pâinii în casă ar fi de recomandat, mai ales că dificultatea acestui proces este doar un mit.

 Atâta timp cât pâinea este un produs, ea este menită să facă parte dintr-o afacere. Acest aspect nu este neapărat de condamnat, însă aduce, în procesul de panificație, acele adaosuri nu tocmai sănătoase, tocmai pentru a mări perioada valabilității pâinii din comerț.

 Din păcate, de dragul marketingului, mulți producători tind să renunțe la conștiință, în favoarea beneficiilor materiale imediate. Astfel, se știe că în malaxorul de pâine ajung ingrediente care fac din acest aliment - un produs toxic.

Publicitate

 Conform spuselor profesorului Gheorghe Mencinicopschi, pentru a ține cât mai mult și a fi pufoasă, în pâine sunt adăugate euri, conservanți, emulgatori, ameliatori de panificație, substanțe de albire, coloranți, gluten și drojdie obținută sintetic.

 Cea mai nocivă pâine este, se pare, cea albă, având cei mai puțini nutrienți. Glutenul este o proteină, care, în combinație cu apa, devine lipicioasă, favorizând osteoporoza, boala de colon iritabil, afecțiuni inflamatorii intestinale și diverse tipuri de anemie.

 Cu toate acestea, nimeni nu prea poate să renunțe la pâine, grâul fiind un aliment ușor de digerat, bogat în proteine, enzime, fervenți, vitamine și minerale.

 Din fericire, în comerț există și pâine integrală, făcută din făină, care nu este supusă agenților chimici, în procesul de rafinare. Astfel, aceasta își menține toate substanțele nutritive și fibrele, provenite din grâu.

 Totuși, cea mai sigură și cea mai gustoasă rămâne pâinea preparată în casă, în care putem adăuga și semințe de in, de cânepă, de dovleac, susan sau floarea-soarelui, măsline, roșii uscate, ierburi aromatice sau cartofi.

 O alta veste bună, care poate favoriza pregătirea pâinii în casă este că există aparate speciale, care o frământă, o dospesc și o coc, astfel încât procesul, în sine, devine mult mai ușor.

 Astfel, oricine care nu își petrece toată ziua la birou va găsi mult mai economic să aloce o oră din timpul său, preparării unei pâini, care să fie pe placul său și mult mai sănătoasă, decât cea din comerț.

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL