Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă culinară: Pâine de casă(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
5,149 Vizionari

Publicitate

Descriere

Pâine pufoasă și ușor de făcut în casă.
Ingrediente: 450ml de apă, 600g de făină, 3 linguri de ulei, o linguriță de zahăr, 6g de drojdie uscată și un sfert de linguriță de sare.
Mod de preparare:
- Într-un vas, punem 100ml de apă călduță, 4-6 linguri de făină, drojdia uscată, zahărul și amestecăm bine, astfel încât să obținem o pastă - ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
- După aceea, acoperim vasul și-l punem într-un loc călduț, să crească - își triplează volumul.

Publicitate

- În continuare, punem restul de făină într-un vas, peste ea turnăm apa rămasă - în apă se pun două-trei picături de oțet ca să iasă pâinea pufoasă -, uleiul, sarea și maiaua crescută, apoi mixăm bine, până încorporăm toată făina și obținem un aluat moale - mixăm aproximativ 10 minute, până când aluatul se desprinde de pe marginile vasului.
- Scoatem aluatul pe masa de lucru - unsă cu ulei - și-l frământăm, până îl adunăm la un loc, într-o formă rotundă, apoi îl așezăm într-un vas, îl acoperim și-l punem la dospit, pentru 30-40 minute.
- După ce a crescut, transferăm aluatul în tava de copt - unsa bine - și-l punem, acoperit, din nou la crescut - într-un loc cald -, încă 50 minute.
- În continuare, băgăm tava la cuptor - preîncălzit la 190 grade -, pentru 50 minute.
- După ce s-a copt, ungerm pâinea, cât este caldă, cu ulei sau unt topit, apoi o acoperim cu un șervet și o lăsăm să se răcească.
Pâinea pufoasă este gata.
Poftă bună!

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL