Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olteanca și ardeleanu'

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
41,706 Vizionari

Publicitate

Descriere

Videoclipul "Olteanca și ardeleanu`" este realizat printr-o colaborare de excepție, între doi artiști de muzică folclorică românească: Rodica Mitran și Robert Târnăveanu.

Rodica Mitran este o solistă din regiunea Oltului, pe care o reprezintă și în cântecele sale. În viața reală, are o familie fericită, două fete și un nepoțel, de care este foarte mândră, în timp ce mai tânărul Robert Târnăveanu este un solist din zona Sibiului, care ne încântă, la rândul său, cu un repertoriu bogat.

Având în vedere originea celor doi artiști, melodia "Olteanca și ardeleanu" se dovedește mai mult decât reprezentativă pentru situația în care doi soți din cele două zone culturale românești se întâlnesc, spre a-și construi o viață împreună.

Videoclipul de mai sus este încărcat pe canalul youtube al Rodicăi Mitran, alături de alte înregistrări ale solistei, dintre care spicuim: "Fiecare strop de viață", "N-ar fi rău să fie bine", "Bea, neicuță, vinu` cu ulceaua", "Cine m-o fi pus pe mine" sau "Cine ascultă doina mea".

 

Robert Târnăveanu mai realizează și alte duete memorabile pentru tezaurul nostru folcloric, dintre care sunt de amintit: cel cu Adina Roșca ("Ia-mă, badiță, la oi"), cel alături de Camelia Cosma Stoiță ("Badiță de la Novaci") sau cel cu Ionela Moruțan ("M-aș urca în cer, da-i greu").

În versurile melodiei "Olteanca și ardeleanu`", se pune în atenția publicului, o dată în plus, un cuplu deosebit - o olteancă și un ardelean - care, deși deosebiți ca spirite (ea-iute, iar el - moale) sunt meniți să găsească metode de conciliere, odată însoțiți.

Comenteaza

RSS
Positive SSL