Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olguţa Berberc - Azi las în urmă ce am iubit

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
128,998 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cântăreața de muzică populară Olguța Berbec reprezintă zona pitorească a județului Mehedinți și interpretează majoritatea melodiilor sale cu proveniență din această regiune.Cu toate acestea, solista are în repertoriul ei și multe cântece gorjenești.

 S-a născut la 16 aprilie 1964 în satul Mărășești de lângă Baia de Aramă. A îndrăgit de mică folclorul zonei mehedințene și și-a propus să urmeze o carieră muzicală.

 Este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” din Tg.Jiu, dar marea sa pasiune este muzica populară.

  În acest videoclip solista interpretează melodia “Azi las în urmă ce-am iubit” de pe albumul intitulat “De la Gorj în Mehedinți” care a fost editat în anul 2012.

 Acompaniamentul orchestral al melodiilor înregistrate a fost realizat de Orchestra națională “Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

 La editarea albumului au contribuit și dirijorii Nicu Crețu și Daniel Pârvu.

 Olguța Berbec poate interpreta și alte genuri melodice.Pentru a-și evalua calitățile sale vocale, artista a participat în anul 2008 la Festivalul national de romanțe “Crizantema de aur” de la Târgoviște, prilej cu care a câștigat unul dintre cele patru premii oferite de organizatori.

 Solista este pasionată și de portul popular având o colecție de aproape o sută de costume naționale autentice.

Comenteaza

RSS
Positive SSL