Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olguţa Berbec-Ştii, măi nană, ce zic eu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
41,456 Vizionari

Publicitate

Descriere

Olguța Berbec  s-a născut pe 16 aprilie, 1984, în Mărășești, Baia de Aramă, Mehedinți. Olguța este solistă de muzică populară din zona Olteniei de Nord și toată lumea o recunoaște după cântecele ei pline de semnele locului și timbrul vocal cald și frumos.
Așa cum însăși artista spune, primii ei pași în lumea muzicii populare îi va face undeva prin anul 2000 în cadrul grupului folcloric “Liliacul” din Baia de Aramă, sub îndrumarea Elenei Mimiș - Trancă, fiind remarcată printre copiii mehedințeni, în concertele de sărbători.
Olguța Berbec, frumoasa și iubita solistă mehedințeancă, născută în 16 aprilie 1984, este una dintre cele mai iubite tinere artiste ale muzicii populare contemporane din zonă.
Dr. etnomuzicolog Elise Stan, realizator de emisiuni la Televiziunea Română spunea despre Olguța că ea este  „ una dintre cele mai importante voci ale Mehedințiului. (…) Nu are voce care să uimească printr-un ambitus extraordinar sau printr-o tehnică deosebită , are însa un timbru aparte și acel “ceva” care face să fie primită cu multă căldură de public...”.


Olguța Berbec a făcut parte din grupul folcloric „Liliacul”, din Baia de Aramă, iar actualmente, este solistă a ansamblului artistic profesionist “Doina Gorjului” din Târgu Jiu.
De-a lungul anilor, a interpretat mai multe melodii și a lansat mai multe albume din care amintim: „Floare pe munte crescui”, „Florile de mac poartă noroc”, „De la Gorj la Mehedinți”, „Iubește inimă și iartă”.
Puțini știu că Olguța iubește și cântă și romanțe, atrasă fiind de acestea și de melancolia și nostalgia pe care ele o așează în suflet.
Un mare impact în formarea sa profesională și în cariera ei muzicală, a fost întâlnirea cu marea doamnă a cântecului popular mehedințean, Maria Răchiteanu – Voicescu.
De-a lungul carierei sale, Olguța a participat la multe turnee în țară, dar și peste hotare, cântând alături de mari voci ale folclorului românesc ca Sava Negrean Brudaşcu, Florentina şi Petre Giurgi, Ionuţ Fulea, etc, dar și alături de orchestre de mare renume cum ar “Lăutarii din Chişinău”, “Codru de România”, „Maria Tanase„ , „Doina Gorjului”, orchestra Radiodifuziunii Romane, etc.
Melodia „Știi măi nană ce zic eu”,face parte din albumul „Iubește inimă și lasă”, lansat în anul 2016.

Comenteaza

RSS
Positive SSL