Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olguta Berbec, Remus Novac și Formația Timișul

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
34,380 Vizionari

Publicitate

Descriere

Olguta Berbec, Remus Novac și Formația Timișul oferă un spectacol dedicat majoratului. Majoratul este în viața tânărului sau tinerei sărbătorite momentul în care trece în categoria cetățeanului responsabil. A devenit o tradiție ca majoratele să fie celebrate cu petreceri, dans, veselie, fiindcă de acum, copilăria rămâne doar un vis frumos.

Interpreta de muzică populară Olguța Berbec face parte din tânăra generație de interpreți din Mehedinți care abordează cu ușurință toate genurile folclorice, de la muzica de joc, petrecere, la muzica pastorală și muzica transmițătoare de mesaj. Acest videoclip este filmat în condiții de sunet și imagine extraordinare. Orchestra, compusă din vioară, acordeon, saxofon se completează cu vocea inconfundabilă a artistei Olguța Berbec.

Artista Olguța Berbec cântă atât în graiul românesc comun, cât și în graiul mehedințean. Cântecele interpretate de către cântăreața Olguța Berbec care și ea un joc de scenă extraordinar, asigurând antrenul petrecerii sunt presărate cu dedicații pentru sărbătorită de la bunici, părinți, prietene.

Melodiile sunt reprezentative pentru aria folclorică senzațională care este Mehedințiul. Se regăsesc descrierea veselă a Măriuței, căreia îi place să iubească, ”danțul” alături de ”nana”, tradiția ”Mehedințiului de munte”, ”dragostea împărtășită, sub amenințarea blestemului dacă iubirea se rupe”.

Cameramanii filmează din mijlocul petrecerii, iar cadrele se succed în ritm alert, filmarea insistând pe dansul invitaților, pe jocul de scenă al artistei, pe maniera de interpretare a orchestrei.

Videoclipul de față este un crâmpei de viață care va rămâne pentru totdeauna în memoria participanților, dar și pe pelicula sau cardul magnetic al aparatului de filmat sau pe DVD-ul familiei care va privi cu plăcere această petrecere memorabilă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL