Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Olguţa Berbec - Joacă tata lângă fată

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
84,765 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Olguța Berbec este una dintre solistele mai tinere de muzică populară românească, din Banat (județul Mehedinti, Marașești, Baia de Aramă), ale cărei începuturi muzicale (în adolescență) sunt strâns legate de zona în care a copilărit.

 După ce termină Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu (unde o are ca profesoară pe Emilia Drăguțoiu-Nanu), secția de canto și muzică populară, tânăra artistă își finalizează studiile muzicale în cadrul Universității "Spiru Haret", din București, cu un master în etnografie și folclor.

 Primul album muzical al Olguței Berbec - "Floare pemunte crescui" - este înregistrat în 2007, în colaborare cu orchestra ansamblului artistic profesionist "Doina Gorjului". Acesta este urmat de alte două albume de succes ale tinerei soliste - "Florilede mac poartă noroc" (2009) și "De la Gorj la Mehedinți" (2012).

 De-a lungul carierei, Olguța Berbec primește o serie de premii și distincții, dintre care merită amintite: premiul I , la Festivalul "Dan Moisescu", din Constanța (2006), premiul I, la Festivalul - Concurs Național al interpreților cântecului popular românesc "Maria Tănase", din Craiova sau Marele Premiu, la Concursul Național de Doine și Balade, Drăgănești-Olt.

 Videoclipul melodiei "Joacă tata lângă fată" (de pe albumul "Iubește inimă și iartă", 2015) este încărcat pe canalul youtube "Daniel Ijac Official", inițiat în 2013 și destinat promovării folclorului românesc autentic, precum și tinerelor talente din acest domeniu.

 Astfel, pe același canal amintit anterior, regăsim atât artiști consacrați (Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian sau Ovidiu Homorodean), cât și soliști mai puțin cunoscuți de către publicul larg (Andra Ioana Matei, Mirela Zisu ori Izabela Tomiță Lăutar).

Comenteaza

RSS
Positive SSL