Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

O voce de aur vie în sufletele românilor

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
27,247 Vizionari

Publicitate

Descriere

Una din cele mai bune voci ale industriei muzicale românesti este Anastasia Lazariuc. Cântăreaţa s a născut pe 6 iulie 1953, în Băcioi, Chișinău, RSS Moldovenească, Uniunea Sovietică. A urmat Școala muzicală-profesională „Ștefan Neaga” din Chișinău, secția dirijat–coral. În 1982, a absolvit Institutul de Arte din Chișinău "Gavriil Musicescu", facultatea Regie.

Piesele care au lansat-o în muzica românească au fost cele ale lui Ion Aldea Teodorovici: "Până la lacrimi mi-e dragă viața", "Seară albastră", "Fuga, fuga". În anul 1972, devine solista formației „Sonor”, alături de care susține turnee în Uniunea Sovietică, dar și în Europa.  În anul 1973, câștigă premiul al II-lea la festivalul Cântecului de la Liepāja, Lituania. În anul 1975, este angajată pentru doi ani ca solistă la Filarmonica din Cernăuți, unde a înlocuit-o pe cântăreața Sofia Rotaru. În anul 1977, devine solista orchestrei Radiodifuziunii din Chișinău.

În anul 1989, cu ocazia unui spectacol dedicat lui Eugen Doga la Chișinău, Anastasia face cunoștință cu o echipă artistică din România și astfel se naște ideea unor turnee comune. Din echipa respectivă făceau parte: Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Anda Călugăreanu. Este momentul în care Anastasia Lazariuc începe colaborarea cu Mihai Constantinescu. Împreună vor susține turnee în toată Republica Moldova și în România.

În anul 1990, susține un recital la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia. În anul 1992, Anastasia Lazariuc se stabilește în România unde va deveni cunoscută mai ales pentru duetele cu Mihai Constantinescu, alături de care a trăit și o idilă. În mai 2014, Anastasia Lazariuc lansează două albume cu 40 dintre cele mai bune piese ale sale, CD-urile fiind încadrate într-o carte despre viața interpretei.

În prezent, Anastasia susține spectacole cu sau fără invitați, fiind solicitată în special la evenimente private.

Muzica acestei piese este semnată de Ion Aldea Teodorovici, iar versurile sunt scrise de Grigore Vieru. Melodia se bucură de 18.642 de vizionări pe canalul de youtube.

Refrenul piesei "Ca prima oară" este unul sensibil și încărcat de emoţie, imposibil să nu rămână în mintea şi în sufletele ascultătorilor: "Orice splendoare mă doare/ Mă doare aceasta floare, / Şi frumuseţea ta, şi frumuseţea ta ."

La întrebarea "Cum vă caracterizați muzica și cui i se adresează ea?”, marea cântăreaţă răspunde deschis unei reviste de succes: "Muzica pe care o interpretez se adresează oamenilor ce gândesc cu sufletul, celor romantici, sentimentali”.

Chiar daca trăim vremuri dure, zbuciumate, vor exista mereu în lume oameni romantici. Orice persoană, indiferent de cât de dură ar fi, tot simte nevoia să ofere și să primească dragoste necondiționată. Muzica este singurul ambasador în lume ce n-are nevoie de traducere. Acordurile sale răsună la fel peste tot, mai ales dacă are esență, mesaj și este interpretată de un profesionist cu suflet.

Comenteaza

RSS
Positive SSL