Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Numai șoferii curajoși și experimentați acceptă să plece în cursă prin Lowari

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
12,037 Vizionari

Publicitate

Descriere

Trecătoarea Lowari situată în Pakistan în partea de nord-vest, face legătura cu localitățile mici de la granița cu Afganistan. “Drumul din iad” așa cum este numit de localnici, pornește din localitatea Dir și se întinde pe o lungime de 250 de kilometri pe un traseu sinuos, cu multe curbe periculoase și pante, la peste două mii de metri altitudine.

Aceasta este singura rută pe care pot circula camioanele cu mărfuri, iar șoferii pakistanezi sunt consuderați pe bună dreptate “șoferii iadului”.

Camioanele lor sunt împodobite cu tot felul de picturi și fotografii viu colorate iar în cabină sunt atârnate diferite obiecte decorative și talismane, care în credința lor, le poartă noroc în această aventură de zi cu zi.

Numai șoferii curajoși și experimentați acceptă să plece în cursă prin Lowari, zonă în care din Noiembrie până în Mai nu se circulă cu mașinile din cauza căderilor masive de zăpadă și a avalanșelor.

Drumul este din pământ și piatră, iar în luna Mai devine alunecos după topirea zăpezilor. Șoferii știu că e este rentabil să facă transporturi de mărfuri în perioada verii, dar pentru aceasta trebuie să îndure căldurile insuportabile și praful dens de pe drumul de munte.

Pentru a rezista stresului și a-și învinge teama de moarte, mulți  dintre cei aflați la volan consumă țigări cu marijuana.

Totul pare ireal și totuși, aceasta este realitatea despre viața șoferilor care parcurg zilnic sute de kilometri prin trecătoarea Lowari.

Comenteaza

RSS
Positive SSL