Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Noul VOLVO bagat la teste. Suedezii vor să reducă consumul de combustibil cu 50%

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
4,458 Vizionari

Publicitate

Descriere

Concurența în creștere pe piața autocamioanelor de transport mărfuri și a autotrenurilor i-a determinat pe specialiștii firmei VOLVO - Divizia pentru Europa, să conceaptă un model de viitor.

Este vorba despre un proiect al unui autotractor cu propulsie hibridă (motorină și energie electrică), dar și cu un coeficient aerodinamic mai mic, ceea ce are ca efect scăderea consumului de combustibil cu 30%.

Motorul diesel D13- Euro 6 realizează propulsia de bază dar pe șasiu există și un motor electric auxiliar precum și un set de acumulatori pentru stocarea energiei care se recuperează când autovehiculul circulă în pantă dar și la fiecare frânare.

La cursele lungi pe autostradă, șoferul poate întrerupe funcționarea propulsorului principal pentru a conecta motorul electric realizând o economie de carburant până la 10%.

Primele experimente au fost făcute la autobuzele hibride marca VOLVO și la autocamioanele VOLVO FH 420 cu rezultate practice concrete.

În continuare noul VOLVO este testat pentru îmbunătățirea performanțelor deoarece specialiștii suedezi vor să reducă până la 50% consumul de combustibil în asemenea condiții.

La partea electronică, autovehiculul a fost dotat cu un program GPS de identificarea a celei mai bune rute pe o hartă electronică, pentru optimizarea consumului de motorină.

De asemnea, masa proprie a semiremorcii a fost scăzută cu aproape două tone.

Comenteaza

RSS
Positive SSL