Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicusor Micsoniu - colaj cantece despre "viata" vremurilor noastre

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,994 Vizionari

Publicitate

Descriere

Oricând vorbim despre muzica populară, este apoape imposibil să nu pomenin de zona Gorjului, care a dăruit scenei românești foarte mulți artiști de mare valoare, care ne-au încântat mereu sufletele și viața cu muzică de calitate și interpretări pline de emoție. Unul din tinerii interpreți aiacestei zone, care s-a lansat în muzica populară, este Nicușor Micșoniu. El este un artist cunoscut și îndrăgit  din județul Mehedinti, care s-a remarcat ca fiind o voce inconfundabilă  în lumea folclorului nostru. El este membru al Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.
Nicușor, s-a născut undeva în Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți, în prezent însă, locuind la Târgu-Jiu, unde s-a mutat cu mai mulți ani în urmă.
A urmat Liceul Pedagogic din Drobeta Turnu-Severin, Facultatea la Colegiul Universitar din Craiova, după care a urmat studiile Universității „Spiru Haret”.
Participant la multe festivaluri naționale, acesta a câștigat multe premii, din care, cel mai marcant, a fost Premiul I, în anul 2002, la festivalul internațional "Cântecele românilor de pretutindeni". În anul 2006 a editat albumul "Anul ăsta D-ne-i bine" la studioul Oltenia Star Music Production.


Deoarece nici un artist nu este ocolit de presa de cancan, Nicușor, a avut și el parte de-a lungul timpului, de mai multe probleme, care au piperat și colorat cariera sa artistică. Una din cele mai amuzante, dar și neobișnuite întâmplări, a fost când Nicușor dat afară din Ansamblu deoarece s-a epilat pe piept în direct la televizor, mai apoi, acesta a fost agresat de către patronul postului de Radio Accent și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Nicușor povestește cum casa bunicilor săi, unde și-a petrecut el cea mai mare parte a copilăriei, este bântuită de fantoma bunicului.
Un personaj urmărit de ghinion și de întâmplări palpitante, dar plin de talent, Nicușor a devenit un interpret iubit de către public și nu numai. Horia Vîrlan spune despre Nicușor: „Este o persoană care mi-a mers la suflet”.
Câteva melodii interpretate de acesta ar fi: „Ia-mă Doamne”,„Taci muiere, taci”,„Îi fac curte lu vecina”,„Așa și așa”, „Fata tatii fata mea” și mai multe colaje de muzică populară.

Comenteaza

RSS
Positive SSL