Muzica populara - e-neatza.ro

Nicusor Iordan - Drag mi-a fost calul balan

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
599 Vizionari

Publicitate

Descriere

Nicușor Iordan este un artist complet de muzică folclorică, o speranță a muzicii populare ce face spectacol la fiecare eveniment. Este născut în capitala României, însă mama sa provine din localitatea Ștorobăneasa, motiv pentru care îl putem asocia cu ușurință cu zona Teleormanului.

A început să cânte încă de la grădiniță, apoi cu ajutorul regretatului Liviu Vasilică s-a alăturat Grupului “Teleormanul”. Debutul artistic a avut loc în anul 1993. Patru ani mai târziu deja începeau participările la festivaluri de renume. A mai colaborat și cu Ansamblul „Burnasul”. Printre concursurile la care a participat se numără „Toamna buzoiană”, Festivalul „Bucur”, Festivalul „Moștenitorii”, fiind invitat și în cadrul emisiunii „Tezaur folcloric”. Nicușor Iordan a obținut și premiul Fundației „Maria Tănase”.

La Etno TV i-a cunoscut pe Aurelian Preda, Valeria Arnăutu, care l-au promovat mai departe în lumea muzicii populare. În 2001 a lansat primul album, în colaborare cu orchestra „Doina Argeșului”. A mai colaborat și cu orchestra „Lăutarii” din Chișinău, fiind după părerea sa „cea mai valoroasă orchestră de folclor din întreg spaţiul românesc. După umila mea părere, a atins apogeul în materie de folclor”. Oamenii care l-au ajutat să-și clădească o carieră sunt: Liviu Vasilică, Mărioara Murărescu, Elise Stan, Aurelian Preda, Valeria Arnăutu, maestrul Nicolae Botgros. Artistul a avut mai multe colaborări muzicale cu Marian Cozma, dar și cu Frații Cazanoi, orchestra „Extratereștrii”, orchestra „Lăutarii”, Simona Dinescu.

La sfârșitul anului 2020, soția sa Ioana a născut o superbă fetiță, iar cei doi au și anunțat ce nume va purta: Antonia Nicole.

Comenteaza

RSS
Positive SSL