Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Niculina Stoican - Zice lumea că-i sparg casa

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,032 Vizionari

Publicitate

Descriere

Niculina Stoican reușetșe în melodia de față să aducă buna dispoziție. Nu de puține ori, în folclorul românesc apare motivul dragostei interzise. Adică o dragoste împărtășită pe ascuns când unul sau ambele personaje implicate în relația respectivă sunt angrenați în alte relații. Artista Niculina Stoican aduce buna dispoziție ascultătorilor într-o manieră hazlie.

Aparent, artista se face că nu înțelege semnificația ”spartului casei”, sinonim cu dragostea unui bărbat pentru o femeie căsătorită. Artista Niculina Stoican transmite mesajul bărbatului care spune că el nu are nimic cu casa ci o iubește pe cea care locuiește în casă. Spune că țigla casei e tare și că pielea și carnea iubitei sunt delicate.

Când asculți melodia Niculinei Stoican, parcă te transpui ca spectator în povestea cântată. Niculina Stoican reușește într-o manieră unică să îți alunge tristețea. Mimica feței, jocul de scenă, tonalitatea vocii converg spre redarea mesajului cu o intensitate nemaivăzută, de parcă ți-ai dori să trăiești povestea cântată și mai departe de durata obișnuită a unui cântec popular.

Niculina Stoican este o promotoare a dinamismului, a spiritului tineresc în muzica populară. Un artist se face apreciat și plăcut, nu atât prin originalitatea interpretării, prin rigurozitatea cu care culege și valorifică folclorul ci, în primul rând prin maniera de interpretare. Niculina Stoican simte publicul, știe când să accentueze, știe când să trimită, între două versuri, un zâmbet în colțul gurii, știe să atragă atenția printr-un gest făcut cu ochiul, știe când să ridice glasul și când să abordeze tonalitățile înalte sau pe cele joase, în funcție de mesajul transmis, dojană, blestem sau vorbă de duh.

Comenteaza

RSS
Positive SSL