Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Niculina Stoican - Asta seara oi pleca

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,361 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgita cântăreață de muzică populară Niculina Stoican a reușit să imprime cântecului popular o notă aparte de dinamism și tinerețe, de vitalitate. Cântăreața Niculina Stoican abordează cu ușurință un stil muzical pentru a trece rapid la altul, într-un registru interpretativ cu totul diferit.

Artista Niculina Stoican reușește să își adapteze vocea, ritmul, intensitatea glasului la mesajul cântat pe care îl transmite, fie că vorbim de veselie, tristețe sau chiar de blestem.

Melodia ”Astă sară oi pleca” este una care ține de registrul trist. Mesajul transmis de această melodie este acela că femeia iubită nu suportă să împartă iubirea pentru un bărbat cu o altă femeie, de aceea anunță că va înceta să se mai implice într-o dragoste care nu este completă.

Această melodie pune în evidență absolut toate resorturile vocii care a făcut-o celebră și inconfundabilă pe îndrăgita cântăreață de muzică populară Niculina Stoican. Artista Niculina Stoican reușește să își așeze vocea exact pe linia melodică asigurată de instrumentele muzicale care cântă în fundal.

În mediul popular al satului românesc, oamenii sunt învățați să interaționeze unii cu ceilalți, iar comunitatea este limitată în privința relațiilor cu exteriorul. De aceea, sentimentul că un iubit îți aparține numai ție este mult mai pronunțat decât în mediul urban. Sentimentele, în mediul rural sunt trăite mult mai profund, iar patima este mai mare, de aceea și folclorul dedicat acestei probleme existențiale este mult mai expresiv în raport cu alte melodii și ari folclorice tematice.

Cântăreața Niculina Stoican reușeste din nou să atragă și să surprindă în mod plăcut publicul în această melodie.

Comenteaza

RSS
Positive SSL