Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicu Paleru - Tuica face pe desteapta

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
11,777 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Nicu Paleru este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați soliști de manele și muzică de petrecere.

 El este originar din Pitești, unde a văzut lumina zilei, într-o familie în care toți îndrăgeau muzica. Tatăl său cânta la acordeon, iar mama era iubitoare de romanțe și de folclor, transmițându-i și fiului său aceleași înclinații.

 A absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Pitești, secția canto - muzică ușoară, iar prima dată a urcat pe scenă, la festivalul “Laleaua de Aur”, din Arad. Solistul va cocheta și cu muzica ușoară, fapt concretizat, în 1995, cu înființarea formației “Inedit”, alături de care cântă câțiva ani.

 De-a lungul carierei, artistul colaborează cu diverși producători (Nicolae Ivan, Paul Stângă sau formația “Record”, din Târgoviște) și cu artiști cunoscuți de la noi, precum: Maria Cârneci, Florin Petrescu, Irina Loghin, Jean de la Craiova sau Ionuț Dolănescu.

 Din 2000, Nicu Paleru se reprofilează și se axează mai mult pe muzica de petrecere, lansând și câteva albume de succes, alături de alți artiști ai genului, de la noi, cum ar fi: Stana Izbașa, Adriana Antoni sau Emilia Ghinescu.

 Câteva melodii ce merită amintite, ca făcând parte din discografia solistului sunt: “Mă culc beat, mă scol mahmur”, “Eu beau vinul cu borcanul”, “Fetița mea” sau “Bate ceasul, bate”.

 Videoclipul melodiei de mai sus, intitulate “Țuicaface pe deșteapta” este încărcat pe canalul youtube “MeridianMusicRomania”, inițiat în 2012 și dedicat, în special, cântecelor de petrecere (Emilia Ghinescu, Nicu Paleru) și colindelor.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL