Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicu Paleru şi Emilia Ghinescu - Ieri când să-mi pun haina-n cui

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
95,359 Vizionari

Publicitate

Descriere

Nicu Paleru și Emilia Ghinescu alcătuiesc un duet binecunoscut de către cei care îndrăgesc acest gen de muzică de petrecere. Ambii sunt din Pitești și își incep cariera muzicală de foarte tineri, ceea ce îi unește fiind dragostea pentru cântec și voie bună.

Melodia de mai sus - "Ieri când să-mi pun haina n-cui" - se bazează pe un mini-scenariu de gelozie, prezentat într-o manieră umoristică, de parodie, spre deliciul publicului.

Eroii la care se referă versurile formează un cuplu, în interiorul căruia bărbatul se arată surprins că a găsit în dulap "un moș", care, paradoxal, este "mai tânar ca el".

Explicația femeii este cât se poate de îndoielnică ("E tânăr c-așa arată/Toți moșii pe lumea ailaltă"), dar este acceptată de bărbat, de dragul petrecerii ("Fir-ar el de moș să fie.../Hai, moșule!").

Melodiile cântate de către cei doi artiști la nunti sau la alte petreceri constau, mai toate, într-un asemenea "dialog" între soț și soție, pe diverse teme casnice și mereu de actualitate pentru cuplurile din întreaga lume.

Printre cele mai ascultate melodii cântate împreună se numără și: "Am venit cu drag la nunta voastră", "Zi, vioară, zi-i!", "La mulți ani, nevastă!", "Lasă-mi nevastă, sticla!" sau "Jos amarul".

Comenteaza

RSS
Positive SSL