Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicu Paleru - Om bun, cu om bun se adună

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Etno
9,569 Vizionari

Publicitate

Descriere

Nicu Paleru este un artist care nu mai are nevoie de prezentare, deoarece aproape toți românii îl cunosc și îi știu melodiile de petrecere. Nicu Paleru s-a năascut la data de 23 aprilie 1973 în frumosul Pitești, județul Argeș, în mijlocul unei familii care îndrăgește muzica, tatăl fiind acordeonist, iar mama fiind îndrăgostită de romanțe și cântecele populare. Astfel că, era și normal ca fiul lor să aibă în sânge dragostea pentru muzică și să dedice acesteia, trup și suflet.
 A absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Pitești, secția canto-muzică ușoară iar prima întâlnire cu scena muzicii românești, a avut loc la festivalul “Laleaua de Aur” din Arad. Era pasionat de muzica ușoară, înființând chiar și o formație în anul 1985, formația INEDIT. Formația a rezistat câțiva ani, dar Nicu a avut ambiția de  a se afirma singur pe drumul muzical românesc, lucru pe care l-a și reușit, cu mare succes chiar.


De-a lungul vremii, el a colaborat cu diverși artiști,  precum: Nelu Miron, Maria Cârneci, Florin Petrescu, Florin Pește, Irina Loghin, Jean de la Craiova, Ionuț Dolănescu, Benone Sinulescu și mulți alți artiști consacrați.
Nicu Paleru, reușește chiar să înființeze un studio de înregistrări, printre primele de la acea vreme, acets lucru, facilitându-i și mai mult colaborarea sa cu artiștii români.
Între timp, Nicu se reprofileaă pe muzica de petrecre și începe colaborări cu artiști ai genului precum: Stana Izbașa, Adriana Antoni, Emilia Ghinescu.
Melodia și albumul care l-au propulsat și l-au consacrat totdată, este: „Eu beau vinu' cu borcanu' vol. 1 – 5”, „Vinu' lu' Paleru”, „La spriț cu Nicu Paleru”, “Lacrimi de părinți” în colaborare cu Adriana Antoni și multe alte albume care i-au adus atât faima cât și prețuirea cunoscătorilor și iubitorilor muzicii sale. Melodia „Om bun cu om bun se adună” este lansată undeva în 2012 și încă este o melodie foarte ascultată și apreciată, de aceea, vă recomandăm să o audiați.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL