Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicu Alifantis - Emoție de toamnă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
3,160 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cântărețul și compozitorul Nicu Alifantis este renumit pentru stilul său liric pe care și l-a păstrat încă de la începutul carierei în muzica folk.

 În repertoriul său, regăsim piese ale căror versuri au fost scrise de diverși autori sau poeți, precum melodia “Emoție de toamnă" (Nichita Stănescu).

 La origine, Nicu Alifantis este greco-macedonean. A făcut studii muzicale particulare și a debutat scenic în anul 1973, când a fost angajat la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila.

 În anul 1976, a lansat primul său disc la “Electrecord”. Acesta conținea patru piese și se intitula “Cântec de noapte”.

 Are o discografie bogată (peste 28 de albume) și a compus coloana sonoră a unor piese de teatru, fapt care i-a adus multiple distincții.

 La 10 decembrie 2004, președintele României, Ion Iliescu îi oferă artistului Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”

 Nicu Alifantis are și o fundație proprie înființată în 1996 cu scopul promovării proiectelor artistice de calitate.Comenteaza

RSS
Positive SSL