Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nicolae Ceausescu viziteaza o Alimentara din Bucuresti in 1989

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse Interesant
6,654 Vizionari

Publicitate

Descriere

 În perioada dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceaușescu, majoritatea magazinelor alimentare erau goale, iar în vitrinele frigorifice găseai numai conserve de legume sau de carne, cu termenele de valabilitate expirate.

 Marfa bună și proaspătă care venea zilnic era dosită de gestionari și vândută apoi la prețuri de specula.Primii beneficiari erau prietenii și rudele angajaților precum și ai șefilor din unitățile comerciale.

 În timp ce lumea stătea la cozi interminabile, într-un magazin din centrul Capitalei, înainte de Revoluția din 1989, dictatorul Nicolae Ceaușescu a făcut “o vizită de lucru” pentru a se convinge personal de existența produselor în rafturi și mai ales de calitatea lor.

 Acest videoclip este mărturia unei înscenări la care a fost supus Ceaușescu.Șefii de unitate împreună cu activiștii și secretarii fostului Partid Comunist Român știau cum să procedeze în asemenea situații.

  În timpul vizitei, totul a arătat exemplar.Produsele de panificație și preparatele din carne erau expuse ca dintr-un corn al abundenței, etichetate cu prețuri și bine așezate în rafturi, pe sortimente, iar galantarele erau pline!!!

 Ordinea și curățenia atrăgeau atenția încă de la intrarea în magazin, la fel falsa amabilitate și halatele albe, impecabile ale angajatelor care îl aplaudau ca la un spectacol de circ pe Nicolae Ceaușescu.

 În realitate totul a fost pregătit anume pentru această vizită, astfel încât să dea impresia că populația României nu suferă de foame într-o țară care timp de 20 de ani și-a achitat din greu datoriile externe.

Comenteaza

RSS
Positive SSL