Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Neta Soare - Tanara m-am maritat

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,825 Vizionari

Publicitate

Descriere

Poporul român, în general, este cunoscut pentru faptul că face haz de necaz. Unul din mijloacele de promovare a hazului de necaz a fost acela al cântecului popular. Pe lângă descrețirea frunții, pentru a trece peste durerea provocată de un necaz, acest mod de exprimare prin muzică are și o menire educativă, adică aceea de a trage învățăminte din situația dată.

Interpreta de muzică populară Neta Soare nu mai are nevoie de nicio prezentare, numele său, fiind pentru totdeauna legat de zona folcorică Olt-Romanați, unde s-a născut și s-a format.

Oltenii vorbesc limba română cel mai aproape de corectitudinea gramaticală și spun, uneori cele mai amuzante povestiri, inspirate din realitate. Acestea pot fi spuse epic, sau, prin cântec popular.

Artista Neta Soare cântă povestea ritmată a unei femei care a crezut că se va realiza prin căsătorie. Mesajul este totodată tradițional și modern, folosind proverbe populare specifice zonei folclorice a Olteniei, precum ”am ales până am cules”.

Neta Soare satirizează apucăturile bărbatului care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor nevestei. Cântecul arată că, de multe ori, căsătoria bazată pe iubire nu rezistă.

Femeia dezamăgită și-ar fi dorit chiar o căsătorie din interes cu oameni influenți în lumea satului, precum jandarmul sau pădurarul, oameni cu bani. Punctul culminant îl reprezintă eventualitatea de a deveni soția primarului, fiindcă ”tot omul știe de ce, că ea-nvârte legile”.

Neta Soare este cunoscută atât pentru glasul ei delicat și puternic în același timp, cât și pentru interpretarea cântecelor populare cu un joc de scenă evident.

Comenteaza

RSS
Positive SSL