Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nemuritorii - Seara sfanta de Craciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
6,914 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Grupul buzoian “Nemuritorii” cântă unul dintre frumoasele colinde de iarnă din repertoriul propriu,“Seara Sfântă de Crăciun”.
 În videoclip, imaginile care apar sunt surprinse într-o biserică la slujba religioasă, așa cum impune tradiția creștină înaintea Nașterii Domnului.
 Credincioșii merg să se roage deoarece Crăciunul este în primul rând un motiv de mare bucurie dar și de smerenie față de Isus Mântuitorul.
 Cei trei soliști ai trupei “Nemuritorii”se află printre creștinii care participă la slujbă și povestesc în acest colind despre istoricul Sfintei Seri de Crăciun.
 De remarcat este portul popular al cântăreților, cu specific haiducesc.

https://www.e-neatza.ro/topvideos.html?&page=34

 După Sărbătoarea Sfintelor Paști și a Rusaliilor, Nașterea Domnului este considerată a treia mare sărbătoarea a creștinismului.
 Data Crăciunului prevăzută în scrierile bisericești este 25 decembrie după noul calendar roman (Gregorian), iar după cel vechi (Iulian) este 6 ianuarie.În rândul popoarelor balcanice sunt și astăzi creștini care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou după calendarul de rit vechi, iar alții care vor să aibă conștiința împăcată, sărbătoresc de două ori, după ambele calendare.
 Biserica din vestul Europei (preponderant catolică) menționează în unele documente care datează din secolul al-III-lea că Nașterea Domnului se sărbătorea la 25 decembrie, în urma unui recensământ care a avut loc la Roma în anul 754 după Hristos.

Comenteaza

RSS
Positive SSL