Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Nelu Balasoiu - Tu, mama, cand m-ai facut

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
460 Vizionari

Publicitate

Descriere

Îndrăgitul artist popular Nelu Bălășoiu reprezintă modelul artistului popular complet. Vocea sa caldă, prietenoasă îl arată în postura bătrânului rapsod, a povestitorului blajin care, în ciuda tuturor greutăților prin care a trecut, este în stare să te facă să simți plăcerea vieții în ciuda greutăților care îți marchează existența.

Melodia de față ni-l arată pe marele artist popular și cântăreț Nelu Bălășoiu ridicând un adevărat imn de slavă ființei celei mai iubite de către un om, mama lui. Artistul popular, creatorul și culegătorul de folclor Nelu Bălășoiu creează o veritabilă epopee folclorică. El pornește de la ideea că mama sa, încă de la nașterea lui și-a pus speranța că nou născutul îi va duce mai departe valorile, împlinirile, eșecurile.

Sentimentul mamei, la nașterea pruncului, oricât de greu i-ar fi fost acesteia, a fost de imensă bucurie. Copilul este cel care îi va moșteni glasul, dragostea de țară, de casă, depământ, de cântec și folclor.

Copilul, devenit om matur, îi va duce mai departe moștenirea, dar ceea ce este mai important îi va garanta că va păstra nealterată moștenirea ancestrală, care s-a perpetuat din generație în generație, vreme de veacuri și care va continua să reziste, atât timp cât românii vor iubi, vor prețui, vor culege, vor păstra și vor lăsa moștenire neprețuita comoară a poporului român, folclorul în general și cântecul popular în special.

Artistul popular Nelu Bălășoiu, artist complet și dedicat face în această melodie o veritabilă dare de seamă prin care arată că și-a împlinit menirea, moștenind dragostea de folclor a mamei sale.

Comenteaza

RSS
Positive SSL