Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Năstăcuţa Iuga – De Crăciun

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
6,465 Vizionari

Publicitate

Descriere

Năstăcuţa Iuga este o frumoasă cântăreaţă de muzică populară, înzestrată cu o voce duioasă, a cărei naşteri a fost de fapt un pariu. Parinţii ei aveau doi baieţi, iar tatăl său, la o ieşire cu prietenii, aceia având două fete, s-a gândit să facă un pariu.

Prietenii tatălui ei să facă un băiat, iar părinţii Năstăcuţei o fetiţă. Cine pierdea, trebuia să dea de băut. Tatăl său a câştigat pariul şi aşa s-a născut tânara ce ne încălzeşte sufletul şi atmosfera în serile de sărbători, prin colindele sale. A crescut în Maramureş, o zonă de poveste, renumită pentru peisaje, pentru tradiţii, pentru cântec, într-o casă situată tocmai în vârful dealului, de unde putea admira în fiecare

 

 seară spectacolul sătenilor ce cântau în aer liber. A studiat Şcoala Populară de Artă – secţia canto popular şi Liceul “Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei. În 2002 şi-a început cariera, prin înscrierea în Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, iar în aceeaşi perioadă au urmat participări la diferite concursuri, precum “Floare dingrădină”, unde a obţinut locul III pe ţară.

A mai participat şi la concursul “Moştenitorii”, din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric, prezentată de Mărioara Murărescu. ÎI place beletristica, iubeşte plimbările în natură şi filmele de comedie şi artă culinară.

Comenteaza

RSS
Positive SSL