Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Narcisa Baleanu - Pe lângă fereastra mea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,079 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața Narcisa Băleanu oferă în melodia ”Pe lângă fereastra mea” o adevărată mostră de folclor autentic românesc. Omul, dintotdeauna s-a întrecut în măiestrie și glas de la păsările cerului, dorind să preia prin vocea și instrumentele sale sunetele minunate ale cântecelor păsărilor.

Singurătatea poate fi alungată prin apelul la muzică, greutățile pot fi doborâte mai ușor, prin cântec. Realizatorii melodiei au reușit să surprindă frumusețea perfectă a unui cadru montan, iar instrumentele din fundal completează vocea artistei Narcisa Băleanu. Cadrul natural este asigurat se superba casă bătrânească și de copacii prin care se unduiește vântul, copacii fiind simbolul trăiniciei și continuității românești.

Cântecul turturelei este metafora luptei contra singurătății, dar și a speranței că iubita își va întâlni iubitul, care a pornit spre ea. Melodia mai transmite și un alt mesaj, un motiv esențialîn folclorul românesc, acela că păsările vestesc apropierea bucuriilor și chiar necazurilor: ”Cântă biata turturea ... o fi singură și ea... dar cânăt așa de bine...mi-alungă dorul de tine.... când spune când ciripește... nana-l tău se pregătește... trece văi... trece coline s-ajungă-n fugă la tine”. Turtureaua este o pasăre simbol care apare frecvent în cântecul
popular românesc, simbolul dragostei și al aducerii veștilor bune, o pasăre ocrotitoare a familiei, un simbol al purității, eleganței și gingășiei.

Artista Narcia Băleanu are un joc static, menit să pună în valoare sentimentele exprimate prin versurile melodiei. Ea se ajută în prezentarea expresivității melodiei, atât de tonalitatea vocii, cât și de jocul brațelor. Vântul care trece prin pletele artistei exprimă ideea trecerii timpului și ideea greutăților vieții.

Comenteaza

RSS
Positive SSL