Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Monica Anghel şi Andrei Tudor Band-Dau viaţa mea pentru o iubire

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
3,285 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântecul este asemeni unei palete de culori vii, plin de suflet, iar artiștii sunt cei care au capacitatea spirituală și emoțională de a le da viață.
Născută la București, într-o frumoasă și fericită zi de 1 iunie 1971, atât pentru muzica ușoară românească, cât și pentru noi cei care o iubim, iar din acea zi minunată, nu încetează să ne uimească prin frumusețea sa sufletească, talent și perseverența în muzică, actorie și radio-televiziune.
 Monica Anghel a debutat pe scena muzicală românească în 1986, la vârsta de 14 când a câştigat primul premiu important la Festivalul de muzică uşoară Bucureşti-86, cu două piese: Eşti învingător de Marcel Dragomir şi O rază pentru dragostea mea de Laurenţiu Profeta. În acelaşi an va participa și la Festivalul de la Mamaia, unde obţine premiul I la secţiunea Interpretare, cu melodia Voi cânta pentru mileniul III (muzica Marius Ţeicu/text Eugen Rotaru). Monica este una dintre interpretele de excepție, care a obţinut cele mai multe premii la Festivalul de la Mamaia.


A avut colaborări cu renumiți compozitori ai vremurilor, precum Ion Cristinoiu, Ionel Tudor, Cornel Fugaru sau Marius Ţeicu, care i-au încredințat piese de excepție, piese pe care și azi le fredonăm și ni le amintim cu drag.
Monica a câștigat Cerbul de Aur în 1996 cu melodia "Spune-mi", acestui premiu urmându-i numeroase premii internaționale și naționale, de amintit fiind si clasarea pe un loc bun la Eurovision 1996, cu piesa "Tell me why", în duet cu Marcel Pavel.  Deţine 11 trofee muzicale, cucerite la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale. A luat de două ori trofeul în Australia, a fost premiată în Macedonia, Finlanda, Germania.
Monica Anghel s-a impus ca actriță alături de grupul umoristic, Divertis, împreună cu care reușește să ne aducă zâmbetul pe buze.
Pe lângă vocea frumoasă, amplă, cu un timbru inconfundabil, caldși puternic, Monica Anghel şi-a cucerit publicul prin personalitatea sa exuberantă și veselă.
Un om frumos de la suflet la trup, Monica Anghel, va rămâne mereu una dintre artistele de mare marcă a scenei muzicii ușoare românești.
Melodia  “Dau Viața Mea Pentru O Iubire” face parte din album cu același nume, lansat în anul 1995 și este una din melodiile de mare impact în inimile iubitoare de frumos.

Comenteaza

RSS
Positive SSL