Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Momentul maxim al motorului și alte chestii șoferești ????????????

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
289 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un șofer de cursă lungă numit Daniel Cimpoeru, ne oferă informații despre momentul maxim al motorului în raport cu consumul economic.

La orice autotractor sau camion, indiferent de marcă, momentul maxim se obține prin menținerea turației în domeniul de culoare verde indicat pe turometrul de la bordul autovehiculului.

Afișajul electronic pentru schimbarea vitezei la momentul oportun constă în apariția unei săgeți care pulsează.Este consemnul prin care șoferul înțelege că viteza de deplasare trebuie
schimbată.Schimbarea într-o altă treaptă, inferioară sau superioară, se face în funcție de starea drumului și de traseu, la urcarea într-o rampă sau la coborârea unei pante, de exemplu.

Experiența lui Daniel Cimpoeru este evidentă și de aceea el ne îndeamnă să facem schimbările de viteză adecvate, înainte de urcarea în rampă, într-o treaptă mai mică pentru ca autovehiculul să aibă forță de tracțiune, mai ales dacă remorca are încărcătură.

Și la coborâre trebuie aleasă viteza potrivită care de multe ori se stabilizează prin acționarea retarderului, evitând apăsarea pedalei de frână.În acest mod se realizează o economie de
combustibil și o rezervă de putere (de obicei de 6%) care asigură un număr suplimentar de kilometri de parcurs.

Calculatorul afișează în permanență toți parametrii astfel încât și șoferii mai puțin experimentați se pot descurca ușor în cursele internaționale.

sursa: Daniel Cimpoeru

Comenteaza

RSS
Positive SSL