Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mirela Petrean si Florin Ionas - Generalul - Copii-s averea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,739 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mirela Petran (voce) și Florin Ionaș-Generalul (saxofon) oferă publicului iubitor de folclor o melodie populară cu un mesaj profund încărcat de multiple semnificații. Copiii- averea cea mai de preț a românului reprezintă unul din motivele cele mai prezente în folclorul românesc. Părintele își face un testament cântat, în care arată că și-a îndeplinit menirea: i-a adus pe lume, i-a crescit, i-a educat, i-a învățat ceea ce este bine și ceea ce este rău, urmând ca ajunși la maturitate, copiii să își ducă viața așa cum au fost educați, în dragoste de semeni și de părinți. Melodia este una cu un caracter de mărturisire, de confesiune. Orchestra se pliază perfect pe vocea îndrăgitei cântărețe de muzică populară Mirela Petrean.

Părintele care și-a crescut copiii poate pleca în lumea fără dor mulțumit că și-a îndeplinit misiunea pe pământ, prin nașterea, educarea și inițierea în viață a copiilor.

Videoclipul beneficiază de condiții video și sonore excepționale. Florin Ionaș reușește să redea cu virtuozitate din saxofonul său tonalitatea gravă a mesajului transmis de vocea inconfundabilă a artistei Mirela Petran.

Cei doi artiști sunt prezentați într-o sală unde este întină o masă cu bucate tradiționale, vase tradiționale, alături de dansatori. Unduirea lină a participanților aratî că testamentul se face în liniște.

Masa îmbelșugată nu este numai prilej de bucurie ci și de rememorare a vieții, de tragere a concluziilor. Singurul lucru pe care și-l dorește un părinte după ce și-a educat copiii este sănătatea. Mesajul cântecului este centrat pe ideea că omul trăiește prin copii și chiar dacă părăsește dimensiunea pământească, el va trăi prin copiii săi.

Comenteaza

RSS
Positive SSL