Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mirela Petrean - Ioane

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
6,668 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cu ocazia sfintei sărbători a Sfântului Ioan, dedicăm tuturor celor care poartă numele Ioan/Ioana și derivatele acestora, melodia “Ioane”, cântată de celebra artistă Mirela Petrean.
Mirela Petrean provine din zona Lugojului și a început să cânte la grădiniță, iar la 16 ani a urmat cursurile Școlii Populare de Artă și apoi a intrat în Ansamblul Casa Armatei, alături de care a participat la numeroase spectacole. Prima piesă pe care a lansat-o, în anul 2005, s-a numit “Cine-i om dintr-o bucată”. Tot atunci a scos și primul album, în colaborare cu Florin Ionaș Generalu’. Următoarea piesă, “Cu ce

m-am ales în viață”, a reprezentat o rampă de lansare pentru Mirela, lumea ajungând să o recunoască după aceasta și să o cheme la petrecerile lor. Idolul său este Nicoleta Voica. Mulți ani a cântat și în străinătate, dar nu numai muzică populară, ci toate genurile. Soțul ei, fiind instrumentist, i-a fost alături în călătoriile sale. În anul 1997, din iubirea celor doi, s-a născut Răzvan, băiatul lor. Acela a fost anul în care s-au dedicat mai mult familiei și au anulat plecările în străinătate. Mirela Petrean deține o colecție impresionantă de costume populare, peste 150 de piese, moștenite de la bunici.

Comenteaza

RSS
Positive SSL