Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mircea Vintilă - Dor de primăvară

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
438 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Mircea Vintilă, cunoscut și ca Ciocu', este unul dintre cei mai apreciați cântăreți și compozitori autohtoni de muzică folk. Totodată, face parte din prima generație de artiști folk din țară. 

 S-a născut în București, pe 23 martie 1949, și a fost pasionat de muzică încă din copilărie. A absolvit Școala de Muzică la clasa "violă", apoi și-a continuat studiile la Liceul „Gheorghe Lazăr”, iar în 1974 a obținut diploma de inginer, după absolvirea Institutului de Construcții din București.

 Cu o voce bine definită și deosebit de plăcută, Mircea Vintilă și-a continuat cariera de folkist alături de muzicieni cunoscuți ai vremii: Mircea Florian, Doru Stăculescu și Marcela Saftiuc, alături de care a cântat în „Cenaclul Flacăra”.

 În studenție a cântat la Clubul Universitas, la Casa de Cultură a Studenților „Grigore Preoteasa" și la Clubul 303 al Universității Politehnice.

 În acest videoclip, Mircea Vintilă interpretează o melodie din tinerețe, „Dor de primăvară”.

 La a doua ediție a Festivalului „Primăvara baladelor” solistul a câștigat „Marele Premiu” cu piesa „Lordul John”, pe versurile poetului George Coșbuc.

 Vintilă a fost remarcat și cu melodia  „Făt-Frumos”, pe versurile lui Adrian Păunescu, piesă care i-a adus premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

 După 1990, a fost membru al renumitului grup de muzică folk „Pasărea Colibri”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL