Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihai Grosu - M-ai crescut mamă de mic

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,262 Vizionari

Publicitate

Descriere

Pe scena muzicii populare românești au existat mereu și vor dăinui, mulți artiști remarcabili. Unii dintre ei sunt consacrați de ani de zile, alții de mai puțin timp, iar despre unii artiști, cunoaștem foarte puține detalii. Acest aspect însă, nu îi face mai puțin valoroși. Din păcate, nu toți au norocul de a ieși din anonimat în tinerețea timpurie. Sau alții aleg alte drumuri înainte de consacrare, cum ar fi și cazul artistuluic Mihai Grosu, care s-a născut în nordul  Moldovei de peste Prut, mai exact în regiunea Drochia. Mihai cânta de mic, deși sfios și rușinos, dar ori de câte ori se ivea ocazia, cânta singurel prin casă, ascuns de auditoriu. Fiind unicul copil, părinții i-au descoperit pasiunea pentru muzică, i-au educat talentul, l-au îndrumat și înscris la școala de muzică din Drochia, unde a studiat acordeonul. După absolvirea acestei școli, el a urmat Colegiul de Pedagogie și Muzică din Bălți, iar mai târziu și-a continuat pregătirea muzicală la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, secția Canto popular.


A început să cânte la petreceri private încă din facultate și nu s-a sfiit să interpreteze muzică lăutărească pentru comunitatea romă, apreciind acest gen de muzică și apreciat fiind la rândul său de către lăutari și orchestre deja consacrate. Mihai Grosu spune că muzicanții știu să  recunoască și să aprecieze adevărații artiști.
Începând cu anul 2016, Mihai Grosu a renunțat să cânte doar la petreceri și evenimente restrânse, a renunțat la anonimat și s-a decis să cucerească și scenele mari ale muzicii populare românești. Deși născut în Republica Moldova, el este mai mult cunoscut, iubit și apreciat în România, unde a cântat alături de mulți mari artiști din folclorul nostru. Despre Mihai Grosu, Maestrul Cornel Botgros, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, spune că acesta este un talent nativ, care poate interpreta piese din repertoriul românesc, așa cum puțini artiști o pot face.

Comenteaza

RSS
Positive SSL