Muzica populara - e-neatza.ro

Mihai Constantinescu - O lume minunată

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
4,155 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Mihai Constantinescu este un celebru solist de muzică ușoară românească, din generația care aproape că a definit acest gen muzical, în România și din care fac parte și alți artiști, precum: Corina Chiriac, Angela Similea, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu sau Adrian Romcescu.

 În anii debutului (anii 1970), solistul făcea parte dintr-un trio, lansat de Titus Munteanu și din care mai făceau parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

 De asemenea, Mihai Constantinescu a făcut carieră, la noi, și în domeniul cinematografic, ca actor și regizor. Astfel, el este reținut, îndeosebi, prin rolurile/vocile din filme pentru copii, dintre care merită amintită, îndeosebi, interpretarea rolului licuriciuluiScăpărici, din filmul pentru copii - "Maria Mirabela" (1981, în regia lui Ion Popescu-Gopo).

 Melodia de mai sus - "O lume minunată" - este un extras de single de pe albumul cu același titlu, apărut în 1999 și care va fi adăugată, ulterior, pe albumul "Nu-mi lua iubirea" (2004).

 Pe același album, amintit anterior, mai apar și alte șlagăre ale solistului, dintre care menționăm câteva exemple, cum ar fi: "Așa și-așa", "Maria tu", "Pisicuța", "Vitezomanul Gică", "Un zâmbet, o floare" sau "Nu-mi lua iubirea".

 De menționat este că, în cazul cântecului de mai sus, compoziția (muzica, textul și interpretarea) îi aparțin, în mod exclusiv, solistului Mihai Constantinescu, iar orchestrația este realizată de Andrei Vlad, în colaborare cu Nicolae Daniel.

Comenteaza

RSS
Positive SSL