Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Runceanu - Iartă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
44,332 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia “Iartă” interpretată de Mihaela Runceanu, a fost compusă în anul 1987 de Ion Cristinoiu pe versurile Roxanei Popescu.
Intrată în repertoriul regretatei cântărețe, piesa a fost apreciată de public în acea perioadă în care muzica ușoară românească era promovată prin multe concerte,spectacole, emisiuni de radio și de televiziune.
Acest videoclip conține imagini dintr-un concert la Sala Radio. Cariera Mihaelei Runceanu a început încă de pe vremea când era la Buzău, localitatea sa natală.
În 1972 a câștigat premiul I la concursul ''Tinerețea Buzoiană'' cu piesa ''Anilor'' de Petre Magdin.A fost prima recunoaștere publică a calităților sale de cântăreață.Împreună cu Laurențiu Cazan a cântat la Praga și la Karlovy Vary (Cehoslovacia) cu Orchestra Simfonică din Buzău.

Mihaela Runceanu a urmat cursurile Conservatorului de muzică ''Ciprian Porumbescu'' (clasa profesor Giuleanu) și a absolvit cu media 9,95.
După ce a urmat și cursurile Școlii Populare de Artă din București, clasa de canto, condusă de profesoara Nina Bercaru, a devenit ea însăși profesoară și a îndrumat mulți tineri talentați, spre o carieră muzicală de succes.
Solista de muzică ușoară a părăsit prea devreme această lume.Ea a fost ștrangulată pentru a fi jefuită în propria casă de un bărbat pe care-l cunoștea și care a fost condamnat după 1989 la douăzeci de ani de închisoare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL