Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Runceanu - De-ar fi să vii

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
118,427 Vizionari

Publicitate

Descriere

Înainte de 1989 muzica ușoară românească era reprezentată de soliste și soliști care interpretau îndeosebi cântece de dragoste semnate de compozitorii vremii.
Mihaela Runceanu a fost una dintre cântărețele distinse prin talentul nativ și prin tehnica interpretării melodiilor din repertoriu.Absolventă a Conservatorului din București și profesoară de canto la Școala Populară de Artă, Mihaela a râmas în memoria noastră ca o solistă desăvârșită.
În anul 1986 cântăreața a interpretat piesa „De-ar fi să vii” și a câștigat Premil I în cadrul Galei de la Sala Radiodifuziunii Române.

 

 

Melodia a fost realizată de compozitorul Alexandru Willmany și de textiera Roxana Popescu iar Mihaela Runceanu i-a crescut valoarea printr-o interpretare aparte.
Pentru că piesa a avut succes, un an mai târziu, solista a înregistrat la Casa de discuri „Electrecord” un nou album căruia i-a dat titlul acestei melodii.
În 1989,ultimul ei an de viață, Mihaela a lansat albumul “Pentru voi, muguri noi”care conținea opt piese.Post-mortem au fost reeditate multe piese pe albume de colecție, iar melodia “De-ar fi să vii” se regăsește in lista hit-urilor din cariera solistei.
Mihaela Runceanu a fost ucisă în locuința proprie, de un individ care ulterior a fost judecat și condamnat la o pedeapsă de 21 de ani de închisoare din care a executat 17 ani.

Comenteaza

RSS
Positive SSL