Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Runceanu – E adevărat, iubirea mea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
6,472 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Mihaela Runceanu a fost o frumoasă buzoiancă, solistă de muzică uşoară şi profesoară de canto din România. Născută în Buzău la data de 4 mai 1955, cântăreaţa şi-a descoperit pasiunea pentru vioară încă din copilărie. În anul 1978, după absolvirea Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, devine profesoară de canto a Şcolii de Artă din capitală, având elevi ce urmau să devină nume mari în peisajul autohton. În anii ’80, artista a concertat atât în ţară, cât şi peste hotare, având participări de succes la festivaluri şi concursuri: Premiul I la concursul “Melodii ‘84” cu melodia “Să crezi în dragostea mea”, acelaşi premiu la Festivalul Mamaia în cadrul

concursului tv “Steaua fără nume” şi în străinătate “Festivalul Gala ’85” din Cuba, “Festivalul de Rostock” în fosta Republică Democrată Germană, din anul 1986. Ultimul său spectacol a fost “Start melodii ‘89” de la Sala Radio, iar albumul “Pentru voi, muguri noi”, lansat pe 30 octombrie 1989, avea să fie ultimul său album.

 Viaţa şi cariera sa au încetat la data de 1 noiembrie 1989, fiind asasinată cu sânge rece de Cosmin Daniel Ştefănescu în garsoniera sa din Bucureşti. Mihaela Runceanu suferea şi de o boală de piele, arătând altfel în realitate decât la televizor şi spectacole.

Comenteaza

RSS
Positive SSL