Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Mihai - Vrem pace pe pământ

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,245 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Cântăreața de muzică ușoară românească a anilor ‘70, Mihaela Mihai, și-a început cariera artistică în cinematografie. S-a dedicat filmului și teatrului, însă  muzica a fost cea care i-a cucerit inima, în cele din urmă.

 A rămas fără tată de la vârsta de trei ani. Mama sa s-a recăsătorit și a mai avut un băiat, Doru Stănculescu, cunoscut cântăreț de muzică folk.

 Dintre melodiile sale, “Vrem pace pe pământ” (melodie compusă de Florin Bogardo) este una cu profund mesaj patriotic, într-un context politic european dornic de stabilitate. 

 Mihaela Maria Neagu, pe adevăratul ei nume, este absolventă a Conservatorului din București. O altă melodie remarcabilă a sa este “De-ai fi tu salcie”, semnată de compozitorul Horia Moculescu.

 A câștigat admirația publicului pe scena Festivalului “Cerbul de aur” de la Brașov, unde a participat cu melodiile “Trully, Trully dragă” și “Glasul tău”.

 Înainte de 1989, a plecat în Franța pentru un contract de colaborare și a decis să nu se mai întoarcă în România. A revenit, totuși, după Revoluția din Decembrie 1989 și a încercat să lucreze la Televiziunea Română, însă nu a mai fost acceptată de foștii săi colegi.  

Comenteaza

RSS
Positive SSL