Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Mihai - De-ai fi tu salcie

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
11,102 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mihaela Mihai (pe numele real Mihaela Maria Neagu)  și-a început cariera ca actriță de film dar s-a lansat și în muzica ușoară românească din anii ‘ 70.
După ce și-a făcut debutul cinematografic în filmul “Bariera” a primit un rol în filmul “Asediul” realizat în 1970.
Acest an a fost unul reprezentativ pentru Mihaela Mihai și în muzică deoarece a lansat o melodie prin care și-a impus stilul de cântăreață talentată și a devenit apreciată de public dar și de criticii de artă muzicală.
Este vorba despre celebra piesă “De-ai fi tu salcie”, scrisă de compozitorul Horia Moculescu, pe versurile lui Puiu Maximilian.
Melodia cu influențe din genurile pop și jazz  a  fost înregistrată într-o emisiune de varietăți la Televiziunea Română în anul 1971 însă la postul de radio public era difuzată  de câteva luni și devenise cunoscută.
Mihaela Mihai a absolvit Conservatorul din București, iar vocea sa răsunătoare și pătrunzătoare, plină de vibrații, a  pătruns în sufletele ascultătorilor și ale telespectatorilor care au îndragit-o.
Înainte de 1989, pe vremea regimului communist din România, a obținut viza turistică și a plecat la Paris pentru a semna un contract cu o firmă producătoare de muzică.
 
Tentația Occidentului a fost atât de mare încât artista și-a dorit să rămână acolo și astfel a locuit în capitala Franței timp de 25 de ani, fiind acuzată de spionaj și numită trădătoare de neam și de țară.
A revenit în România după 1989 și a lucrat o perioadă în Televiziunea Română, dar nu și-a regăsit locul în societatea românească.
A fost hulită și sfătuită să se întoarcă  în strănătate, ceea ce a și făcut.
Iubitorii muzicii născuți în urmă cu mai bine de o jumătate de secol vor asocia întotdeauna numele Mihaelei Mihai cu titlul acestei melodii valoroase care a consacrat-o, “De-ai fi tu salcie”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL