Muzica populara - e-neatza.ro

Mihaela Gurău - Moldovioară, floare aleasă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
11,026 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mihaela Gurău este una dintre artistele de muzică populară moldovenească, recunoscute deja pentru talentul și dorința de a continua tradiția zonei din care provine (municipiul Onești, județul Bacău), recunoscută ca o regiune de confluență a celor două arii folclorice: cea moldovenească și cea bucovineană.

În sensul celor precizate mai sus, videoclipul melodiei "Moldovioara, floare aleasă" vine să completeze repertoriul național, închinat dorului de regiunea moldovenească (Basarabia) răpită ținutului natal, de către istoria vitregă.

Înregistrarea acestui cântec este încărcată pe canalul youtube al Mihaelei Gurău, alături de alte celebre interpretări ale artistei, dintre care sunt de amintit: "Ca moldoveancă nu-i nimeni", "La mulți ani, zile senine", "Nu da, Doamne, suferință", "Coragheasca din Bacău", "Mama-i lacrimă și bucurie" sau "Măritată nu-i ușor".

Videoclipul "Moldovioara, floare aleasă" este realizat de casa de producție IJAC MUSIC STUDIO, în acompaniamentul orchestrei "Lăutarii" din Chișinău, dirijate de maestrul Nicolae Botgros. Compoziția lirică îi aparține Marianei Honceru, iar muzica este compusă de George Sârbu.

Versurile cântecului de față sunt extrem de sugestive, iar interpretarea Mihaelei Gurău este, și ea, originală. Astfel, Moldova, ca regiune importantă a României, este înfățișată ca un personaj de basm, "leagăn al copilăriei", plină de elemente de o încărcătură culturală deosebită. Dintre acestea din urmă, sunt de reținut, în special: motivul dorului, definitoriu pentru spațiul românesc ("dorul mi-l trimiți/Și mereu mă chemi acasă/Lângă cei iubiți"), cel al "suferinței" milenare, la fel de specifică sufletului românesc, stoic prin alegere, sau cel al raiului ("Basarabia, drag plai/Gura ta derai").

Comenteaza

RSS
Positive SSL