Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mihaela Gurău - Mama-i lacrimă şi bucurie

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
57,097 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mihaela Gurău este una dintre artistele tinere din muzica populară românească (moldovenească, în special), originară din Onești (județul Moldova) și care își dovedește talentul încă de la gradiniță. De asemenea, solista este membră a Ansamblului Artistic "Ciocârlia" al Ministerului Administrației și Internelor, un ansamblu cu valoare istorică deosebită din România.

După cum afirmă maestrul Nicolae Botgros, directorul artistic și dirijorul orchestrei "Lăutarii", Mihaela Gurău face parte din categoria de artiști care slujesc cu adevărat muzica populară, fiind înzestrată cu mult har și aducând, totodată, o abordare proaspătă, repertoriului național (băcăuan, în special).

Videoclipul de mai sus "Mama-i lacrimă și bucurie" este încărcat pe canalul youtube al artistei MihaelaGurău, unde regăsim, alături de alte videoclipuri oficiale ale sale, și colaborări ale solistei moldovence cu Nicolae Datcu ("Trece vremea" sau "Dragostea e lucru mare").

 

Dintre cele mai cunoscute interpretări ale MihaeleiGurău, sunt de amintit: "Ca moldoveancă nu-i nimeni", "Nu da, Doamne, suferință", "Am crescut fecior și fată", "Când ai o fată în casă", "Cine are frați pe lume" sau "Săru-mna, tată-ți spun".

Compoziția melodiei de mai sus - "Mama-i lacrimă șibucurie" - îi aparține Marianei Honceru, iar orchestrația videoclipului este asigurată de orchestra "Lăutarii" din Chișinău, dirijată de Nicolae Botgros. Versurile se organizează în jurul semnificației catalitice pe care o are mama, în viața fiecărui om: "Mama-i lacrimă și bucurie/Numai cine crește copii știe/Nopți cu legănat și mângâiere/Au albit-o și-i fără putere."

Comenteaza

RSS
Positive SSL