Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Meserie la extrem - coborarea pe drum de munte

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
12,389 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un alt videoclip cu un autocamion greu destinat transportului de materialele lemnoase, care trebuie să coboare pe un drum de munte.

Autractorul este marca VOLVO iar încărcătura este amplasată pe un peridoc scurt, dotat cu o cuplă de rotire la 180 de grade.

Acțiunea se petrece în Alpii Francezi.Coborârea este dificlă din cauza încărcăturii de mari dimensiuni (bușteni cu lungimea de 16 metri), dar și a faptului că drumul este noroios, după ploaie.

Șoferul manevrează cu atenție comenzile și preferă să reducă viteza de deplasare la limita evitării pericolelor ce pot apărea: deraparea, dezechilibrarea încărcăturii, împotmolirea în noroi sau chiar răsturnarea la viraje.

Experiența conducătorului auto este hotărâtoare în această cursă a răbdării și a stăpânirii de sine. Înaintea fiecărui viraj este acționată pedala de frână iar când autotrenul se oprește, intră în funcțiune și frâna de mână pentru o mai mare siguranță.

După câteva secunde șoferul deblochează frâna de mână și ridică ușor piciorul de pe pedala frânei de serviciu.Totul decurge lin, fără șocuri și autovehiculul cu înaintează încet cu peridocul din spate.

Din când în când, anvelopele se mai încarcă pe circumferință cu pământ umed dar infrastructura drumului montan rezistă tonajului autotrenului destinat transporturilor de materiale lemnoase.

Comenteaza

RSS
Positive SSL