Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mersul cu spatele în linie dreaptă și în curbă, autocamion și remorcă

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
5,989 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cum se efectuează manevrele de mers înapoi în linie dreaptă și în linie curbă în cazul unui autocamion cu remorcă?Explicații amănunțite aflăm de la reprezentantul Școlii de șoferi
profesioniști “RODNA” în acest videoclip.

Dintr-o exemplicare pe machetele miniaturale ale unui camion cu remorcă tractată cu proțap, observăm dinamica ansamblului rutier care impune alinierea autovehiculului trăgător cu remorca atât la stânga cât și la dreapta.

Regula este simplă.Dacă remorca se deplasează spre stânga și iese din linia camionului, atunci șoferul va trebui să rotească volanul tot spre stânga.Remorca va oscila și se va alinia cu camionul, iar dacă se întâmplă ca abaterea să aibă loc spre dreapta, volanul trebuie rotit în aceeași direcție.

Demonstrația practică este făcută de un instructor pe un camion care tractează o remorcă.La mersul înapoi în linie dreaptă, cu viteze reduse, alinierea ansamblului se poate efectua cu ușurință.

Mersul înapoi în curbă necesită o atenție mai mare din partea conducătorului auto.

De exemplu în cazul în care ansamblul rutier trebuie deplasat înapoi într-o curbă spre stânga, volanul autocamionului va fi rotit tot spre stânga.

Se urmărește traiectoria remorcii în oglinda retrovizoare din dreapta apoi se aliniază camionul cu remorca și spre stânga, pastrând un unghi care tinde spre 90 de grade.

Întotdeauna volanul trebuie rotit spre partea în care vrem să direcționăm remorca, la mersul înapoi în curbă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL