Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mariana Ionescu Căpitănescu şi Steliana Sima - Vino, soro, când ţi-e greu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
64,756 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mariana Ionescu Căpitănescu (originară din Dănciulești, județul Gorj) și Steliana Sima (născută în Cilieni, județul Olt) sunt două dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică folclorică oltenească și de petrecere de la noi.

Mariana Ionescu Căpitănescu și-a început cariera artistică în adolescență (la vârsta de 19 ani), ca angajată a ansamblului "Vâlceanca", din Râmnicu Vâlcea. Ulterior, ea își va desfășura activitatea, sub egida Ansamblului folcloric "Maria Tănase", din Craiova, unde va avea contact cu alți artiști, cum sunt: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Filuța Bogdan, Marius Măgureanu sau Liliana Popa.

Steliana Sima (pseudonim artistic pentru subcomisarul de poliție Florea Sima Cuța) funcționează, și ea, în perioada de debut (1983-1987) ca angajată a Ansamblului "Rapsodia Oltului", din Slatina, iar ulterior, la Ansamblul "Ciocârlia" al M.A.I.

Videoclipul melodiei "Vino, soră, când ți-e greu" este încărcat pe canalul youtube "MarianaIonescuC", înființat în 2012 și dedicat promovării muzicii populare autentice românești și a tradițiilor oltenești.

Cele două artiste oltence mai realizează și alte colaborări muzicale, dintre care sunt de menționat măcar câteva: "A crescut măicuța fete", "Daică, dăiculița mea", "Vecina de peste drum" sau "Nu-i avere în lumea toată".

Mesajul versurilor cântecului "Vino, soră, când ți-e greu" se concentrează pe ideea de susținere afectivă reciprocă între două surori, despărțite de soartă, de foarte tinere. Astfel, dacă, înainte ca drumurile lor să se despartă, nu s-au putut cunoaște îndeajuns, maturitatea le readuce împreună, pentru a-și desăvârși relația de prietenie.

Comenteaza

RSS
Positive SSL