Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mariana Ionescu Căpitănescu şi Steliana Sima - Omule, petrece

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
30,733 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mariana Ionescu Căpitănescu și Steliana Sima alcătuiesc unul dintre cele mai reușite duete din muzica populară oltenească și de petrecere, din România. Ele realizează și alte colaborări împreună, dintre care spicuim: "Suntem oltence de seamă" (album, 2016), "Vecina de peste drum" sau "Cred că m-am îndrăgostit".

Mariana Ionescu Căpitănescu este născută în județul Gorj (localitatea Dănciulești) și începe să cânte din adolescență (19 ani), în cadrul ansamblului folcloric "Vâlceanca" din Râmnicu Vâlcea.

Steliana Sima este originară, și ea, din județul Olt (localitatea Cilieni), performând, la începutul activității, ca angajată a ansamblului "Rapsodia Oltului", din Slatina. Ulterior, prin natura celeilalte cariere alese (artista este și subofițer de poliție, sub numele de Florea Sima Cuța), va cânta sub egida ansamblului "Ciocârlia", al M.A.I.

Videoclipul melodiei "Omule, petrece" este încărcat pe canalul youtube "MarianaIonescuC", canal dedicat înregistrărilor din întreaga activitate artistică a Marianei Ionescu Căpitănescu. În acest sens, se regăsesc aici atât apariții televizate ale artistei, cât și diverse colaje (cu cele mai frumoase melodii, interpretate singură sau împreună cu alți artiști de gen).

După cum se specifică din titlu ("Omule, petrece"), melodia de față face parte din categoria cântecelor de petrecere, atât de ascultate de publicul român, la diverse evenimente (în general, la nunți) sau la petreceri private.

Mesajul cântecului este de încurajare în fața provocărilor vieții (de îndemnare la o atitudine pozitivă) și, în același timp, de orientare spre echilibru (de a îmbina, într-un mod inteligent, timpul acordat muncii cu cel acordat diverselor plăceri lumești), având în vedere că timpul este la fel de necruțător cu toți.

Comenteaza

RSS
Positive SSL