Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Mariana Ionescu Capitanescu si Steliana Sima - Daica daiculita mea

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,934 Vizionari

Publicitate

Descriere

Mariana Ionescu Căpitănescu nu mai are nevoie de prezentare, deoarece cu toții o cunoaștem, o iubim și o prețuim pe cea mai reprezentantă de seamă a folclorului oltenesc din Gorjul său natal.

Mariana Ionescu Căpitănescu s-a născut pe data de 6 mai 1969, în localitatea Dănciuleşti, judeţul Gorj, îmbogățind cu siguranță folclorul românesc și locurile natale.

Minunata artistă a pășit pe calea folclorului, deoarece părinții au știu să îi isnufle de mică dragostea pentru cântecul popular, dragoste care iată, a recompensat-o cu toată prețuirea noastră, ca public.

Modelul interpretei a fost întotdeauna Maria Ciobanu pe care a iubit-o foarte mult și a apreciat-o, învățându-i cântecele pe de rost și notându-i mereu versurile într-un caiețel, ca să le poată mai apoi și ea interpreta, așa cum știa ea ca și copil.

Cântecele interpretate de Mariana Ionescu Căpitănescu sunt înregistrate pe albume precum „Inimă plină de dor” (1993), „Dragoste de cand te-aștept” (1995), „Mă arde dorul de tara” (1997), „Mai ții minte, sora mea” (1997), „Om cu nevasta frumoasa” (1998), „Începui dragostea noua” (1999), „Olteanu-i bun de iubit”(în duet cu sora ei, Marcela Fota),
„Am cântat de când mă ştiu” (2001), „Tot mă-ntreabă inima” (2003), „Lume, bine v-am găsit” (2005), „Viaţă, dragă viaţă” (2006), „Jos la hanul din Bănie” (2009) etc.


A avut şi are multe apariţii la televiziune şi înregistrări la radio, a lansat albume pe casete audio şi video, CD-uri şi DVD-uri, printre care a înregistrat câteva piese la modă astăzi, alături de prestigioasa orchestră „Lăutarii” din Chişinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.O altă interpretă deosebită, alături de care Mariana Ionescu Căpitănescu interpretează un duet, în melodia pe care noi o recomandăm azi, este artista noastră dragă, Steliana Sima.

Steliana Sima s-a născut în comuna Cilieni, judeţul Olt – Romanaţi, iar familia i-a fost mereu stea polară în tot ceea ce a făcut. Părinţii şi bunicii ei, au fost oameni simpli și frumoși, toţi din aceeaşi comună, spune Steliana.

Steliana Sima a devenit solist în Ansamblul Ciocârlia, la 20 de ani, nesperând asta, dar bucurând-o nespus și responsabilizând-o.

După o perioadă, Steliana Sima, cu gradul de inspector principal de Poliţie, a ocupat cu mândrie şi cinste funcţia de director al Ansamblului Artistic Ciocârlia al MAI. Și ce este mai frumos decât să unești două mari iubiri ale vieții tale: profesia și muzica?

Pe lângă toate aceste lucrui frumoase care fac cinste oricui, Steliana, se ocupă cu mare drag și seriozitate de activitatea artistică, de familie, străduinsu-se să fie mamă şi soţie bună, recunoscând că este o norocoasă deoarece aceștia o înțeleg și o sprijină foarte mult.

Ea spune că profesiile se fac, se aleg, dar harul ți se dăruiește și este bine să îl promovezi, să îl oferi oamenilor și ție însăți.

Melodia recomandată de noi astăzi, este Mariana Ionescu Capitanescu și Steliana Sima - Daica daiculita mea, o melodie cu ritmuri gorjenești specifice și cu versuri care îți merg direct la suflet.

Comenteaza

RSS
Positive SSL